Nalewka z borówki brusznicy na wódce

pyszny i zdrowy napój rozjaśni Twój wolny czas i uspokoi nerwy. Nalewka z borówki brusznicy to całkiem smaczny alkohol.
valeriyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 21 g
127 kcal
IG: 23 / 0 / 77

metoda gotowania

czas gotowania: 2 D 30 min

rozpuść kilogram cukru w litrze zimnej wody. Gotuj na kuchence, doprowadzając do wrzenia. Gdy syrop cukrowy zacznie gęstnieć, wyłącz ogień. Wlej syrop do 3 litrów soku jagodowego. Obficie dodaj wódkę. Wymieszaj i przykryj pokrywką.

teraz musimy poczekać dwa dni, zanim nalewanie osiągnie stan, którego potrzebujemy. Po upływie tego czasu nalewka z borówki brusznicy wlewa się do butelek. Zatykamy je i przenosimy do spiżarni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Borówka brusznica - 43   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: