krem z twarogu na ciasto

wystarczająco wszechstronny krem do ciast. Choć może to zabrzmieć dziwnie, ser można wykorzystać do przygotowania pysznego kremu cukierniczego. Ale ser powinien być twarożkiem, bez żadnych dodatków. Prosty twarożek, serek śmietankowy.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 4 g
tłuszcze 60 % 32 g
węglowodany 32 % 17 g
364 kcal
IG: 12 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszny krem serowy, potrzebujesz tylko trzech składników - samego twarogu, masła i cukru pudru. Weź masło wysokiej jakości, o zawartości tłuszczu co najmniej 82%. Olej złej jakości może rozwarstwiać się w kremie. Wszystkie składniki do przygotowania kremu powinny mieć tę samą temperaturę. Wcześniej wyjmij twaróg i masło z lodówki, aby miały czas na rozgrzanie. Masło powinno być miękkie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby zrobić krem, weź głęboką miskę, aby wygodnie ubić krem. W głębokiej misce, podczas ubijania, krem nie rozleci się po bokach. W przygotowanej misce umieść wymaganą ilość miękkiego masła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W misce do masła dodaj cukier puder. Wymieszaj wszystko trochę trzepaczką. Jeśli natychmiast włączysz mikser, cukier puder zacznie latać w powietrzu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij masło z cukrem pudrem przez 2-3 minuty. W tym czasie masa stanie się nieco bardziej puszysta, a masło rozjaśni się po ubiciu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj miękki twaróg o temperaturze pokojowej do ubitego masła. Jeśli dodasz zimny ser do miękkiego ubitego masła, masa może przejść w ziarnach z różnicy temperatur.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze ubij wszystko razem mikserem. Nie musisz długo ubijać. Wystarczy, dosłownie 1 minuta. Wystarczy, aby składniki równomiernie się ze sobą mieszały. Jeśli będziesz długo i intensywnie ubijać cały krem, może się rozwarstwić. Krem jest gotowy!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowy krem ma jednolitą konsystencję. Jest dość gęsty. Tego rodzaju kremu zwykle używam do wyrównania zewnętrznej powierzchni ciasta. Ale może być również używany do warstwy herbatników lub do kremowych czapek na babeczkach. Jeśli planujesz zrobić z niego kwiaty, ilość oleju można nieznacznie zwiększyć. Dzięki temu krem będzie bardziej trwały. Użyj gotowego kremu zgodnie z przeznaczeniem.

w razie potrzeby krem można zabarwić dowolnym barwnikiem spożywczym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy