skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszny krem serowy, potrzebujesz tylko trzech składników - samego twarogu, masła i cukru pudru. Weź masło wysokiej jakości, o zawartości tłuszczu co najmniej 82%. Olej złej jakości może rozwarstwiać się w kremie. Wszystkie składniki do przygotowania kremu powinny mieć tę samą temperaturę. Wcześniej wyjmij twaróg i masło z lodówki, aby miały czas na rozgrzanie. Masło powinno być miękkie.
Krok 2:
Aby zrobić krem, weź głęboką miskę, aby wygodnie ubić krem. W głębokiej misce, podczas ubijania, krem nie rozleci się po bokach. W przygotowanej misce umieść wymaganą ilość miękkiego masła.
Krok 3:
W misce do masła dodaj cukier puder. Wymieszaj wszystko trochę trzepaczką. Jeśli natychmiast włączysz mikser, cukier puder zacznie latać w powietrzu.
Krok 4:
Ubij masło z cukrem pudrem przez 2-3 minuty. W tym czasie masa stanie się nieco bardziej puszysta, a masło rozjaśni się po ubiciu.
Krok 5:
Dodaj miękki twaróg o temperaturze pokojowej do ubitego masła. Jeśli dodasz zimny ser do miękkiego ubitego masła, masa może przejść w ziarnach z różnicy temperatur.
Krok 6:
Dobrze ubij wszystko razem mikserem. Nie musisz długo ubijać. Wystarczy, dosłownie 1 minuta. Wystarczy, aby składniki równomiernie się ze sobą mieszały. Jeśli będziesz długo i intensywnie ubijać cały krem, może się rozwarstwić. Krem jest gotowy!
Krok 7:
Gotowy krem ma jednolitą konsystencję. Jest dość gęsty. Tego rodzaju kremu zwykle używam do wyrównania zewnętrznej powierzchni ciasta. Ale może być również używany do warstwy herbatników lub do kremowych czapek na babeczkach. Jeśli planujesz zrobić z niego kwiaty, ilość oleju można nieznacznie zwiększyć. Dzięki temu krem będzie bardziej trwały. Użyj gotowego kremu zgodnie z przeznaczeniem.
w razie potrzeby krem można zabarwić dowolnym barwnikiem spożywczym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g