skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na kuchence na małym ogniu należy rozcieńczyć cukier granulowany śmietaną do uzyskania gładkiej konsystencji. Przeszkadzając, tę masę należy doprowadzić do wrzenia. Następnie konieczne będzie dodanie miodu i mieszanie wszystkiego. Czy kremówka jest gotowa? I możesz to sprawdzić, w tym celu ostrożnie weź jego część, a następnie opuść ją do chłodnej wody i zwiń w kulkę. Jeśli piłka nie przyklei się do palców, kremówka jest gotowa. Przygotowaną kremówkę należy wlać do dowolnego pojemnika, a następnie pozostawić do ostygnięcia i schłodzić do czasu zestalenia. Następnie, po pokrojeniu w małe kostki, podawaj na stole. To jedzenie jest spożywane jako deser. Dzieci szczególnie lubią to danie, chociaż dorośli też je lubią. Miłej herbaty dla Ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g