skład / składniki
gotowanie krok po kroku
prawdopodobnie wielokrotnie słyszałeś, że przeciwieństwa się przyciągają. Czarno-białe, ciepłe i zimne ... wydaje mi się, że w tym rzędzie można organicznie zmieścić więcej kawy i lodów. Proponuję przepis kulinarny, który udało mi się szpiegować w jednej austriackiej kawiarni. Nie trzeba jednak jechać do Austrii, kawę z mlekiem można przygotować w kuchni i wydaje mi się, że jej smak będzie równie wyrafinowany, jak przy stole z widokiem na Alpy.
aby zrobić pyszną kawę z lodami, musimy dokładnie wymieszać mleko skondensowane i zwykłe schłodzone mleko, a następnie wlać kawę, dodać cukier i ponownie wymieszać. Jeśli dodasz do mieszanki trochę likieru kawowego lub esencji kawowej, powstały deser będzie jeszcze bardziej aromatyczny.
po przygotowaniu mieszanki kawy i mleka ułóż na wierzchu dwie gałki lodów – a deser jest gotowy. Okazało się, że jest to pyszne jedzenie, po zjedzeniu którego natychmiast będziesz chciał suplementy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Kawa naturalna, mielona - 201 kcal/100g
- Kawa - 94 kcal/100g
- Likier kawowy - 230 kcal/100g