skład / składniki
metoda gotowania
kolejny kulinarny przepis na kawę o nazwie Latte Malinowa trufla. Kawa to "pokarm dla mózgu". Stymuluje aktywność mózgu, łagodzi depresję i tworzy dobry nastrój. A trufla Malinowa ma również niezwykły smak, ponieważ łączy w sobie owocowo-czekoladowy aromat. Uwierz, że te dwa składniki, oparte na zapachu kawy, brzmią absolutnie w nowy sposób.
parzymy kawę dowolnego rodzaju, tę, którą lubisz najbardziej. Na 180 ml. wody należy umieścić trzy łyżeczki zmielonej kawy i doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Jeśli chcesz, aby kawa była bardziej aromatyczna, włóż do niej kilka ziaren soli i zagotuj trzy razy, za każdym razem usuwając Turka z ognia. W osobnej misce wymieszaj gotową kawę z syropami czekoladowymi i malinowymi. Aby wszystko dobrze wymieszać, możesz ubić mieszaninę trzepaczką. Wlej kawę z syropami do filiżanek. W każdej filiżance zanurzamy łyżkę lodów, kawy lub czekolady - nie ma znaczenia, ale musisz pamiętać, że w zależności od wyboru ten lub inny smak wzrośnie. Na wierzch posyp bitą śmietaną i posyp startą czekoladą lub kakao w proszku.
podawaj ze świeżymi malinami i gałązkami mięty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Kawa naturalna, mielona - 201 kcal/100g
- Kawa - 94 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g
- Bita śmietana - 257 kcal/100g