makaron z czerwoną rybą

szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne danie.
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 33 % 17 g
węglowodany 47 % 24 g
318 kcal
IG: 13 / 88 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój rybę w kostkę.Roztop masło, dodaj śmietanę.Sól do smaku.Doprowadzić sos do wrzenia i dodać rybę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj rybę w sosie przez 5 minut, dodaj zioła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Spaghetti ugotować w osolonej wodzie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sos do garnka z makaronem i dobrze wymieszaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Spaghetti - 338   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy