skład / składniki
metoda gotowania
przygotowujemy niezbędne produkty:
- umyj i osusz zieloną zieloną fasolkę ręcznikiem papierowym, a następnie pokrój ją na długie kawałki - około 5 cm długości. Możesz je zrobić i mniej długo-skupiamy się na własnym guście;
- korzeń imbiru myjemy, obieramy, a następnie drobno siekamy;
- obierz ząbki czosnku z łuski, a następnie drobno posiekaj nożem;
- umyj i osusz zieloną cebulę papierową serwetką, a następnie pokrój ją cienko (w razie potrzeby możesz zostawić trochę cebuli do dekoracji gotowego dania);
- dokładnie umyj marchewki, obierz je,a następnie pokrój na pół wzdłuż. Następnie pokrój każdą połowę marchewki cienko na talerze.
wszystko jest przygotowane, a teraz możesz gotować bezpośrednio samo danie. Aby to zrobić, umieść patelnię na średnim ogniu, wlej do niej olej roślinny, podgrzej go i włóż do niego posiekaną fasolę. Gotuj przez 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając. W tym czasie fasola stanie się trochę papkowata. Dodaj marchewki, wymieszaj i gotuj wszystko razem przez kolejne 3-4 minuty. Posyp fasolę i marchewkę solą i czarnym pieprzem.
podczas gotowania warzyw wymieszaj sos sojowy, bulion i granulowany cukier w małym pojemniku. Mieszaj, aż kryształy zostaną jednorodne i całkowicie rozpuszczone.
umyj krewetki pod bieżącą wodą, osusz je ręcznikami papierowymi, osuszając nadmiar wilgoci. Następnie rozprowadzamy je na patelni do warzyw. Dodaj posiekaną zieloną cebulę i posiekany czosnek i imbir. Gotuj, mieszając, przez 1-2 minuty - prawie do całkowitego ugotowania krewetek. Posyp wszystko ponownie odrobiną soli i czarnego mielonego pieprzu.
wlej mieszaninę sosu sojowego i bulionu na patelnię, wymieszaj i gotuj przez 2-3 minuty. Następnie włóż makaron na patelnię i gotuj, często mieszając, przez 3-4 minuty. Jeśli nagle nie ma wystarczającej ilości płynu, możesz dodać trochę więcej wody. Jeśli makaron nie jest ugotowany po określonym czasie, zwiększamy czas gotowania o 1-2 minuty. Ponownie doprawiamy wszystko odrobiną soli i czarnego mielonego pieprzu. Na tym etapie wskazane jest skosztowanie potrawy i dostosowanie ilości soli.
danie jest gotowe-pozostaje tylko ułożyć je na porcjowanych talerzach.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Makaron Udon - 337 kcal/100g