rożki z gulaszem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz cebulę, czosnek i marchewkę, umyj.
2. Zetrzyj marchewki i drobno pokrój cebulę i czosnek w kostkę.
3. Smaż warzywa na oleju roślinnym przez 5 minut, a następnie dodaj gulasz, ugniataj widelcem.
4. Wlać sos sojowy i sos chili, dodać pieprz i suche przyprawy do smaku. W razie potrzeby spróbuj soli-dodaj . Dusić przez około 10 minut.
5. Rożki gotujemy do miękkości zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, następnie wrzucamy do durszlaka, pozwalamy spłynąć wodzie i kładziemy rożki na patelni do gulaszu i warzyw, mieszamy.
podawaj posypane posiekanymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g
- Rożki Makaronowe - 329 kcal/100g