rożki z gulaszem

rożki z mięsem-smaczne, satysfakcjonujące, proste w przygotowaniu! Smak rożków z gulaszem zależy nie tylko od jakości mięsa, ale także od rodzaju makaronu. Lepiej wybrać rożki z pszenicy durum, wtedy nie gotują się i zachowują najbardziej apetyczny wygląd.
dino4kaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 8 g
tłuszcze 25 % 13 g
węglowodany 59 % 30 g
254 kcal
IG: 17 / 83 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Obierz cebulę, czosnek i marchewkę, umyj.

2. Zetrzyj marchewki i drobno pokrój cebulę i czosnek w kostkę.

3. Smaż warzywa na oleju roślinnym przez 5 minut, a następnie dodaj gulasz, ugniataj widelcem.

4. Wlać sos sojowy i sos chili, dodać pieprz i suche przyprawy do smaku. W razie potrzeby spróbuj soli-dodaj . Dusić przez około 10 minut.

5. Rożki gotujemy do miękkości zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, następnie wrzucamy do durszlaka, pozwalamy spłynąć wodzie i kładziemy rożki na patelni do gulaszu i warzyw, mieszamy.

podawaj posypane posiekanymi ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sos chili - 98   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g
  • Rożki Makaronowe - 329   kcal/100g

Podobne przepisy