skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wybieramy boczek wieprzowy z warstwą do naszego Dania, myjemy go i usuwamy ze skóry. Przecinamy i dzielimy warstwę na dwie części, po czym przebijamy ją nożem.
Krok 2:
Obficie posyp warstwę wieprzową przyprawami do mięsa Kamis, dodaj sól do smaku i wcieraj ze wszystkich stron.
Krok 3:
Aby wchłonąć marynatę, odłóż warstwę na 40 minut i zacznij przygotowywać nadzienie.
Krok 4:
Kapusta kiszona będzie dość lekkim i wyrafinowanym dodatkiem do boczku wieprzowego. Podgrzej patelnię, dodaj do niej olej roślinny i rozłóż kapustę. Gotuj kapustę przez 20 minut na średnim ogniu, dodając do niej przyprawę Kamis, dokładnie wymieszaj.
Krok 5:
Po jednej stronie naszej warstwy układamy schłodzone nadzienie z kapusty.
Krok 6:
Zamykamy drugą stronę warstwy i dobrze mocujemy wykałaczkami ze wszystkich stron.
Krok 7:
Wybierz jabłka gęstych odmian zimowych, aby uzupełnić przystawkę, odpowiednio do porcji.
Krok 8:
Rozłóż naszą bułkę na blasze do pieczenia, uformuj ją i wyślij do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na 20 minut. Wyjmujemy rolkę z piekarnika, zgłaszamy jabłka do blachy do pieczenia, obniżamy stopień piekarnika do 200 stopni i gotujemy nasze danie przez kolejne 35 minut.
Krok 9:
Okazało się soczyste i bardzo apetyczne danie! Gotujemy pyszne, gotujemy razem boczek wieprzowy z kiszoną kapustą i jabłkami!
to pyszne danie z boczku wieprzowego jest uważane za przysmak w wielu krajach na całym świecie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g