pieczeń z kiszoną kapustą i jabłkami

aromatyczny boczek wieprzowy pieczony w piekarniku! To pyszne danie może służyć jako wspaniała przystawka mięsna na świątecznym stole!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 11 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 19 % 4 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wybieramy boczek wieprzowy z warstwą do naszego Dania, myjemy go i usuwamy ze skóry. Przecinamy i dzielimy warstwę na dwie części, po czym przebijamy ją nożem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obficie posyp warstwę wieprzową przyprawami do mięsa Kamis, dodaj sól do smaku i wcieraj ze wszystkich stron.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Aby wchłonąć marynatę, odłóż warstwę na 40 minut i zacznij przygotowywać nadzienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kapusta kiszona będzie dość lekkim i wyrafinowanym dodatkiem do boczku wieprzowego. Podgrzej patelnię, dodaj do niej olej roślinny i rozłóż kapustę. Gotuj kapustę przez 20 minut na średnim ogniu, dodając do niej przyprawę Kamis, dokładnie wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po jednej stronie naszej warstwy układamy schłodzone nadzienie z kapusty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zamykamy drugą stronę warstwy i dobrze mocujemy wykałaczkami ze wszystkich stron.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wybierz jabłka gęstych odmian zimowych, aby uzupełnić przystawkę, odpowiednio do porcji.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż naszą bułkę na blasze do pieczenia, uformuj ją i wyślij do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na 20 minut. Wyjmujemy rolkę z piekarnika, zgłaszamy jabłka do blachy do pieczenia, obniżamy stopień piekarnika do 200 stopni i gotujemy nasze danie przez kolejne 35 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Okazało się soczyste i bardzo apetyczne danie! Gotujemy pyszne, gotujemy razem boczek wieprzowy z kiszoną kapustą i jabłkami!

to pyszne danie z boczku wieprzowego jest uważane za przysmak w wielu krajach na całym świecie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Boczek wieprzowy - 155   kcal/100g

Podobne przepisy