skład / składniki
metoda gotowania
dania mięsne są zawsze satysfakcjonujące i smaczne, a jeśli są gotowane z duszą, są również niezapomniane. Lepiej jest używać patelni z grubym dnem, na której składniki są równomiernie ugotowane i nie przypalają się.
1. Obierz ziemniaki, umyj je pod bieżącą wodą. Przygotowane bulwy kroimy w małe kostki.
2. Wkładamy ziemniaki do rondla, napełniamy wodą, aby całkowicie przykryły ziemniaki. Solić.
3. Wysyłamy patelnię do ognia, gotujemy przez około 3 minuty od momentu wrzenia.
4. Następnie spuść wodę i odrzuć ziemniaki na sito.
5. Za pomocą ostrego noża drobno posiekaj peklowaną wołowinę.
6. Obierz cebulę, pokrój w kostkę.
7. Rozłóż masło na patelni, wyślij do ognia. Gdy masło się rozpuści, włóż do niego cebulę.
8. Smaż cebulę przez kilka minut na małym ogniu, aż będzie miękka. Następnie rozłóż ziemniaki na cebuli, smaż przez kolejne 5 minut.
9. Następnie włóż peklowaną wołowinę na patelnię, jednocześnie pieprz i sól do smaku.
10. A teraz dodaj śmietanę, kontynuuj gotowanie przez kolejne kilka minut.
11. Na koniec za pomocą łyżki stołowej wykonujemy cztery otwory w haszyszu. W każdym z nich wbijamy jedno jajko kurze.
12. Smażyć, aż jajka będą gotowe, dosłownie 2 minuty. Chociaż tutaj możesz poruszać się po smaku i smażyć dłużej, jeśli chcesz uzyskać bardziej smażone jajka.
podawaj na gorąco, dekorując zielenią według uznania. Możesz uzupełnić danie porcją sałatki ze świeżych warzyw.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 251 kcal/100g