173 kcal
15 minutes
Orzeźwiający, pachnący, najsmaczniejszy, na wakacje! Koktajl z Baileys w
128 kcal
40 minutes
Najdelikatniejszy budyń z aromatycznymi jabłkami spodoba się całej rodzinie!
128 kcal
20 minutes
Jeden z najpiękniejszych przepisów kuchni irlandzkiej! Annelly autor przepisu
178 kcal
30 minutes
Aromatyczne pieczone jabłka to najlepszy deser! To kulinarny przepis na pyszny
181 kcal
1 hour20 minutes
Oryginalne danie nie pozostawi nikogo obojętnym! Annelly autor przepisu
245 kcal
1 hour
Kuchnia Irlandzka jest bogata w różnorodne przepisy, spróbuj nowego smaku! Julia
214 kcal
1 hour30 minutes
Oryginalne, szybkie, apetyczne - danie dla każdego! Ciasto ziemniaczano-serowe
81 kcal
1 hour
Niezwykły smak i wygląd tego jedzenia nie pozostawi absolutnie nikogo obojętnym!
200 kcal
25 minutes
Łatwy sposób na pyszne i szybkie przygotowanie śniadania! Annelly autor przepisu
128 kcal
1 hour15 minutes
Niezwykle smaczna zapiekanka z delikatnych ziemniaków! Koniecznie wypróbuj ten
287 kcal
1 hour30 minutes
Najsmaczniejszy deser z suszonymi owocami z pewnością docenisz zarówno Ciebie,
169 kcal
1 hour
Każda gospodyni domowa będzie mogła zrobić taki chleb po irlandzku! W Irlandii
185 kcal
1 hour20 minutes
Cała rodzina zbierze się, aby spróbować tego magicznego Dania! Annelly autor
130 kcal
4 hours30 minutes
Lubisz mięso?! Przygotuj pyszne danie mięsne: szybko i łatwo!
220 kcal
3 hours25 minutes
Gęś według irlandzkiego przepisu to wspaniały wybór na świąteczną kolację! To
138 kcal
3 hours
W skład tego dania wchodzi piwo- "Guiness". Prawdziwy człowiek zrozumie!
71 kcal
1 hour20 minutes
Rozkoszuj się subtelnym i wyrafinowanym smakiem! UO-Shu autor przepisu
237 kcal
50 minutes
Bujny i pyszny przepis. Takie jedzenie nadaje się na każde wakacje!
188 kcal
1 hour20 minutes
Chcesz czegoś nowego, smacznego i nie zwyczajnego? Masz pomysł!
95 kcal
1 hour10 minutes
Bardzo gęsty i pyszny lunch pochodzący z Irlandii! Kuchnia Irlandzka wyróżnia
Powiązane i dodatkowe kategorie:
Kuchnia Irlandzka
Powszechnie znane są fakty strasznego głodu, który niejednokrotnie przybył na wyspę i pochłonął wiele istnień ludzkich. Przyczyną był niedobór żywności, nieurodzaj i tradycyjne ubóstwo większości ludności wyspy. Na mięso mogły sobie pozwolić tylko zamożne rodziny, a biedni jedli warzywa, mleko, ser, owies i jęczmień. Owoce morza wprowadziły pewną różnorodność do skromnej diety, a składniki niedostępne kosztem zastąpiono tańszymi – miodem na cukier, piwem na herbatę.
Dziś, jak gotować irlandzkie potrawy można znaleźć w Internecie, a każda gospodyni domowa z łatwością poradzi sobie z tym biznesem, ponieważ wiele przepisów jest dobrze znanych.