Sielawa w bułce tartej
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Musimy oczyścić sielawę z łusek, następnie przeciąć brzuch i oczyścić z wnętrzności i czarnego filmu, ostrożnie go usunąć, w przeciwnym razie ryba będzie gorzka. Usuwamy głowę wraz ze skrzelami.
2. Gotową tuszę myjemy i suszymy. Sól i pieprz do smaku, dobrze wcieraj na zewnątrz i wewnątrz. Możesz również użyć przypraw do ryb.
3. Rozgrzej patelnię, wlej olej roślinny. Panierujemy sielawkę w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Przenieś na ręcznik papierowy i pozwól, aby nadmiar tłuszczu spłynął.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Sielawa - 88 kcal/100g