skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotuj mięso. Nie musisz go wcześniej myć - najpierw musisz go pokroić. Pokrój piersi wzdłuż na kilka warstw o grubości około półtora cm, a następnie pokrój mięso na długie kawałki o szerokości i półtora cm. Włóż mięso do lodówki na 20 minut.
2. Teraz marynuj mięso, mieszając wszystkie składniki marynaty z wyjątkiem oleju. Posmaruj mięso marynatą, a następnie wstaw do lodówki na 1 godzinę. W ciągu tej godziny kilkakrotnie mięso należy ponownie wymieszać z przyprawami-konieczne jest, aby cała marynata została wchłonięta przez mięso. Wlej olej, ponownie wymieszaj i pozostaw w lodówce na kolejne 2 godziny.
3. Na patelni wok dobrze podgrzej połowę oleju roślinnego, włóż do niego całe mięso na raz i smaż przez kilka minut, szybko mieszając. Następnie włóż mięso do durszlaka, aby ułożyć nadmiar tłuszczu.
4. Umyj i strząśnij warzywa z wody. Pokrój wignę na kawałki o długości 7 cm, cebulę 5 cm, pokrój paprykę chili w pierścienie nieco po przekątnej.
6. Namocz skórkę mandarynki w wodzie - powinna stać się miękka. Następnie pokrój go w cienkie paski.
7. Zmiel imbir i ząbki czosnku.
8. Rozgrzej patelnię Wok, wlewając do niej pozostały olej roślinny, do bardzo wysokiej temperatury. Włóż do niego całą wignę, smaż przez 3-4 sekundy, a następnie wrzuć fasolę do durszlaka.
9. Wlej 1,5 łyżki na patelnię. l olej roślinny, podgrzej, a następnie włóż do niego czosnek, imbir, chili, skórkę mandarynki, czarną fasolę.
10. Wszystko szybko usmaż i wlej bulion. Doprowadź zawartość patelni do wrzenia.
11. Wlej wino, oba sosy sojowe, dodaj sól, cukier, biały pieprz. Wymieszaj i ponownie zagotuj.
12. Rozcieńczyć skrobię zimną wodą w proporcjach 1: 1, a następnie wlać do gotowanego bulionu, mieszając.
13. Włóż mięso do powstałego sosu, smaż przez kilka minut.
14. Dodaj zieloną cebulę i wignę, wlej olej sezamowy, wszystko wymieszaj.
podawaj danie na gorąco, układając je w porcjowane talerze.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Fasola suszona Biała surowa - 340 kcal/100g
- Fasola suszona Biała gotowana - 118 kcal/100g
- Fasola suszona czerwona surowa - 343 kcal/100g
- Fasola suszona czerwona gotowana - 118 kcal/100g
- Fasola konserwowana w sosie pomidorowym - 63 kcal/100g
- Suszona fasola mung nie gotowana - 340 kcal/100g
- Fasola mung kiełkowana na surowo - 350 kcal/100g
- Fasola czarna - 58 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Soda oczyszczona - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Skórka mandarynki - 35 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Wino - 76 kcal/100g
- Olej sojowy - 899 kcal/100g
- Cowpea cowpea - 90 kcal/100g