skład / składniki
metoda gotowania
aby grillować kurczaka po tajsku, przygotowuję marynatę w ten sposób: obieram czosnek, siekam go. Następnie posiekaj łodygi kolendry, wymieszaj z ostrą papryką lub sosem, zmielonymi nasionami kolendry, sosem sojowym. Umyj kurczaka i osusz ręcznikami papierowymi. Następnie kładę kurczaka na desce z piersią, aby wyciąć kość grzbietową. Możesz użyć specjalnych nożyczek kuchennych lub zwykłego ostrego noża. Odwracam tusze z kurczaka kośćmi w dół i naciskam mięso rękami, aby tusza z kurczaka stała się płaska i jednolita grubość, ponieważ pomoże to mięsu znacznie lepiej marynować i oczywiście równomiernie piec. Następnie lekko odłącz skórę od piersi kurczaka i nóg i posmaruj mięso gotową marynatą. Następnie włóż kurczaka i resztę marynaty do małej torby i wstaw do lodówki na 5-8 godzin. Pół godziny przed pieczeniem wyjmujemy marynowanego kurczaka z lodówki, aby mięso trochę się rozgrzało. Następnie pieczemy naszego kurczaka na grillu na małym ogniu przez około 35-45 minut (zawsze z zamkniętą pokrywką). Podczas przygotowywania tego przepisu kulinarnego musisz kilkakrotnie obrócić tuszę, aż będzie całkowicie ugotowana. Podawaj to tajskie jedzenie z ryżem lub z dodatkiem warzyw.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g