Wołowina z sosem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki.
Krok 2:

Posiekaj i Posol.
Krok 3:

Smażyć.
Krok 4:

Włóż do garnka.
Krok 5:

Wlej sok i wodę.
Krok 6:

Dusić do miękkości.
Krok 7:

Posiekaj cebulę.
Krok 8:

Włóż na patelnię, dodaj themali.
Krok 9:

Posiekaj warzywa, chili.
Krok 10:

Dodaj do patelni.
Krok 11:

Gulasz.
Krok 12:

Dodaj sos do mięsa.
Krok 13:

Dusić przez 5 minut.
Krok 14:

chcę podzielić się jednym kulinarnym przysmakiem. Ten niesamowity przepis kulinarny opowiedziała mi prababka, od tego czasu wołowina z Tkemali jest moją specjalnością. Teraz często cieszę moich bliskich i gości daniami kuchni abchaskiej i wszyscy są mi wdzięczni za pyszne i satysfakcjonujące jedzenie, a mój mąż chwali się przyjaciołom, że doskonale gotuję.
przede wszystkim weź mięso wołowe z kością, pokrój w małe kostki, umyj. Posolić i włożyć mięso na patelnię do rozgrzanego oleju i smażyć na złoty kolor. Następnie przenieś kawałki wołowiny na patelnię, wlej olej z patelni na patelnię, dodaj trochę wody i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż będzie ugotowany.
pokrój cebulę w półpierścienie, gotuj w sosie tkemali przez dziesięć minut. Papryczki chili, gałązki kolendry i kopru posiekaj, dodaj do cebuli i wymieszaj. Wlać powstałą masę do rondla z wołowiną i gotować pod pokrywką. Kontynuuj duszenie przez kolejne 5 minut.
podawaj danie na gorąco.
smacznego!
przede wszystkim weź mięso wołowe z kością, pokrój w małe kostki, umyj. Posolić i włożyć mięso na patelnię do rozgrzanego oleju i smażyć na złoty kolor. Następnie przenieś kawałki wołowiny na patelnię, wlej olej z patelni na patelnię, dodaj trochę wody i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż będzie ugotowany.
pokrój cebulę w półpierścienie, gotuj w sosie tkemali przez dziesięć minut. Papryczki chili, gałązki kolendry i kopru posiekaj, dodaj do cebuli i wymieszaj. Wlać powstałą masę do rondla z wołowiną i gotować pod pokrywką. Kontynuuj duszenie przez kolejne 5 minut.
podawaj danie na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g

