skład / składniki
metoda gotowania
Przedstawiam wam kolejny kulinarny przepis na wspaniałe włoskie danie: bułki ze słodkiej papryki z tuńczykiem. To jedzenie z pewnością spodoba się wszystkim miłośnikom kuchni włoskiej.
aby przygotować to danie, najpierw będziemy musieli usmażyć paprykę jako całość na węglach lub szaszłykach. Gdy ich skóra jest lekko pokryta bąbelkami i zwęglona, zdejmij z ognia.
teraz pozwól papryce ostygnąć przez pięć minut, a następnie pokrój ją na ćwiartki i usuń nasiona i resztę wnętrzności.
następnie polej kawałki tuńczyka sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i dokładnie wymieszaj, aby kawałki ryby zostały namoczone w soku i lekko posiekane.
drobno posiekaj czosnek, pietruszkę i seler. Wymieszaj te składniki w osobnej misce. Okazało się, że nadzienie do pieprzu. Dodaj wstępnie pokrojone oliwki do tego nadzienia. I oczywiście sól i pieprz.
połóż paprykę na stole i umieść nadzienie w każdej ćwiartce. Następnie zwiń każdy kawałek nadziewanej papryki w rolkę.
włóż gotową paprykę do lodówki na godzinę. Gdy bułki ostygną, potrawy można podawać i podawać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Tuńczyk w oleju roślinnym - 190 kcal/100g
- Tuńczyk we własnym soku - 96 kcal/100g
- Tuńczyk świeży - 101 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g