skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej olej na patelnię, podgrzej;
2. Na patelnię włożyć pokrojony na pół czosnek i pokrojone w krążki chili;
3. Smaż przez 1 minutę i usuń z oleju;
4. Włóż umyte, wysuszone i pokrojone mięso na średniej wielkości talerze na patelnię;
5. Posolić mięso i lekko podsmażyć, aż będzie białe;
6. Dodaj cebulę pokrojoną w półpierścienie i sos sojowy;
7. Smażyć, aż płyn wyparuje na patelni;
8. Dodaj paprykę pokrojoną w półpierścienie i smaż przez 2 minuty;
9. Włóż przyprawy i wszystko wymieszaj;
10. Dodaj mleko kokosowe i smaż przez 3 minuty mieszając;
11. Dodaj mąkę, wymieszaj, przykryj i odstaw na 5 minut na małym ogniu;
12. Zdjąć z ognia, wymieszać i pozostawić na 15 minut.
do dekoracji można podawać makaron, ryż, ziemniaki lub do smaku - wystarczy każdy dodatek. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g