Chryme rybne

Filet z białej ryby w pikantnym sosie to pyszne danie z Afryki!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 8 g
tłuszcze 35 % 6 g
węglowodany 18 % 3 g
126 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Cebulę pokroić w półpierścienie smażyć na oleju, aż będzie przezroczysta;
2. Dodaj zmiażdżony czosnek z zirą i solą, wymieszaj i gotuj przez 1-2 minuty;
3. Dodaj obrane i posiekane drobno posiekane pomidory, obrane z nasion i pokrojone w cienkie plasterki papryka bułgarska i cayenne, sok z cytryny, cukier, paprykę, mieszankę mielonej papryki, bulion rybny-gotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut;
4. Włóż rybę do gotującego się sosu i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie miękka, 10 minut;
5. Posyp posiekanymi ziołami, przykryj, zdejmij z ognia i pozostaw naczynie na 10 minut.
aromatyczne, smaczne, pikantne danie rybne z Afryki jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Pieprz cayenne - 318   kcal/100g
  • Rosół rybny - 49   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy