Chryme rybne
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Cebulę pokroić w półpierścienie smażyć na oleju, aż będzie przezroczysta;
2. Dodaj zmiażdżony czosnek z zirą i solą, wymieszaj i gotuj przez 1-2 minuty;
3. Dodaj obrane i posiekane drobno posiekane pomidory, obrane z nasion i pokrojone w cienkie plasterki papryka bułgarska i cayenne, sok z cytryny, cukier, paprykę, mieszankę mielonej papryki, bulion rybny-gotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut;
4. Włóż rybę do gotującego się sosu i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie miękka, 10 minut;
5. Posyp posiekanymi ziołami, przykryj, zdejmij z ognia i pozostaw naczynie na 10 minut.
aromatyczne, smaczne, pikantne danie rybne z Afryki jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Rosół rybny - 49 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g