kotlety z wątróbki mięsne
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
przygotowujemy wszystkie produkty. Możesz użyć dowolnej wątroby-wołowiny, wieprzowiny, kurczaka. Usuń filmy z wątroby i wieprzowiny.
Przewiń wątrobę, mięso,cebulę,czosnek na maszynce do mięsa. Dodaj jajko, śmietanę,sól,pieprz, pietruszkę. Bułkę tartą wkładamy do zgęstnienia (aby mieszanina stała się gęsta,ale miękka i mogła się uformować). Odstaw na 20 minut na pęcznienie bułki tartej.
zwijamy nasze kotlety w mące i smażymy jak zwykle na oleju roślinnym. Możesz piec w piekarniku. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g