skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pierogi w śmietanie w garnku? Pierogi bez rozmrażania smażyć na rozgrzanym maśle na patelni, aż z obu stron zarumienią się. Gliniane garnki należy wcześniej przygotować do pieczenia, odstawić na godzinę, zalać zimną czystą wodą. Dzięki tak prostej sztuczce danie w garnku jest szczególnie smaczne i pachnące. Nasmaruj dno garnka olejem słonecznikowym, włóż pierogi z patelni.
Krok 2:
Na tej samej patelni na oleju usmażyć drobno posiekaną cebulę z startą marchewką na złoty kolor.
Krok 3:
Usmaż pierogi. Przygotuj nadzienie: w filiżance włóż śmietanę, sól, czarny pieprz, wlej czystą wodę, wymieszaj. Napełnij zawartość garnka tą mieszaniną, wlej do ramienia garnka, aby bulion nie zaczął wypływać podczas gotowania. Umieść garnek, przykryty pokrywką, w zimnym piekarniku, ustaw temperaturę na 180 stopni, piecz przez 40 minut.
Krok 4:
Podawaj posypane natką pietruszki.
Krok 5:
Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
sekrety, życiowe hacki i wszystkie najbardziej przydatne wskazówki przeczytaj w artykule: "śmietana i śmietana w sosie śmietanowym: co zrobić, aby się nie zsiadło?"
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal/100g