skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokrój przygotowanego zająca na porcje. Drobno posiekaj obraną cebulę i czosnek. Mięso i warzywa włożyć do wygodnej miski, dobrze posolić, zalać winem i pozostawić na 1-12 godzin w lodówce do marynowania. Im dłużej-tym bardziej miękki będzie zając.
2. Wlej olej do wolnowaru i smaż kolejno wszystkie kawałki mięsa przez 2-3 minuty z każdej strony w trybie smażenia.
3. Złożyć smażoną zając, cebulę i czosnek z marynaty, śmietanę i gorącą wodę do miski multicookera. Dodaj sól i przyprawy do smaku. Wymieszać. Ustaw tryb pieczenia i czas na 1 godzinę.
podawaj z ziołami lub podawaj według własnego gustu.
miłego!
P. S. Aby przygotować zająca, musisz namoczyć go przez jeden dzień do trzech w zimnej wodzie (i niech miska zająca stanie w lodówce). Czasami zmieniaj wodę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mięso zająca - 183 kcal/100g