skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułki Sinabon bez sera? Przede wszystkim przygotuj niezbędne produkty, które będą potrzebne do przygotowania pysznych bułek.
Krok 2:
Weź dużą miskę, do której następnie wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów ciepłego mleka i wlej pięćdziesiąt gramów cukru.
Krok 3:
Włóż dwadzieścia pięć gramów świeżych drożdży prasowanych do miski i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4:
Rozłóż trzy łyżki mąki pszennej premium do wspólnej miski. Zauważ, że mąka może zająć ci więcej lub mniej niż ja. Dlatego skup się na konsystencji ciasta.
Krok 5:
Wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie, a następnie umieść miskę w ciepłym miejscu na dziesięć do piętnastu minut, aby aktywować drożdże.
Krok 6:
Weź małą miskę i rozbij do niej jedno jajko kurze, a następnie dobrze je ubij, aby wszystkie nici białkowe zostały całkowicie rozbite.
Krok 7:
Rozpuść siedemdziesiąt gramów masła, a następnie wlej je do miski z ubitym jajkiem kurzym i dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Wlej powstałą mieszankę jajeczno-maślaną do miski z ciastem drożdżowym i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 9:
Weź drobne sito i przesiaj je częściami do miski z płynną bazą trzysta pięćdziesiąt gramów najwyższej jakości mąki pszennej.
Krok 10:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto, do którego dodaj jedną trzecią łyżeczki soli.
Krok 11:
Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce i dodaj do niej jedną łyżeczkę cukru waniliowego.
Krok 12:
Ugniataj ciasto w misce rękami do pożądanej konsystencji przez pięć do siedmiu minut, smarując ręce niewielką ilością oleju roślinnego, a następnie przykryj miskę ciastem serwetką i umieść ją na godzinę w ciepłym miejscu.
Krok 13:
Po upływie jednej godziny wlej trochę mąki na powierzchnię roboczą stołu i rozłóż rozłożone ciasto, które następnie rozgnieć na tortillę i posyp mąką na wierzchu.
Krok 14:
Rozwałkuj ciasto na dość cienką tortillę o grubości trzech milimetrów, którą uformuj w prostokątny kształt.
Krok 15:
Posmaruj tortillę równomierną warstwą trzydziestu gramów masła.
Krok 16:
Aby przygotować posypkę, weź małą miskę i wlej do niej sto pięćdziesiąt gramów cukru, piętnaście gramów mielonego cynamonu i dobrze wymieszaj, a następnie rozłóż posypkę na tortilli i rozprowadź równomiernie.
Krok 17:
Zawiń tortillę w ciasną bułkę, którą następnie spłaszcz i uformuj.
Krok 18:
Podziel bułkę na dwie części, a następnie podziel każdą z części bułki na kolejne pięć do sześciu identycznych części.
Krok 19:
Rozłóż przygotowane półfabrykaty na blasze wyłożonej pergaminem i przykryj serwetką na dwadzieścia minut w ciepłym miejscu do proofingu.
Krok 20:
Aby przygotować nadzienie, weź małą miskę i włóż do niej dwieście pięćdziesiąt gramów 15% kwaśnej śmietany, a następnie wlej do niej sześćdziesiąt gramów cukru pudru i dobrze wymieszaj.
Krok 21:
Po wyrównaniu włóż blachę do pieczenia z półfabrykatami do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni i piecz bułki przez piętnaście minut. Skoncentruj się na funkcjach swojego piekarnika.
Krok 22:
Po piętnastu minutach wyłącz piekarnik i nałóż na każdą bułkę przygotowane nadzienie, a następnie pozostaw blachę do pieczenia z bułkami w piekarniku na kolejne pięć minut.
Krok 23:
Po upływie czasu wyjmij blachę do pieczenia z gotowanymi bułkami z piekarnika.
Krok 24:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
oferujemy najczęstszy przepis na pyszne bułeczki cynamonowe i kwaśną śmietanę, przygotowywane przez tysiące gospodyń domowych, w których przepisie obowiązkowe jest przygotowanie śmietany lub śmietany jako wypełnienia. Cinnabon to znana na całym świecie marka najsmaczniejszych bułek cynamonowych. Każda bułka jest nasączona indywidualnie, wypieki stają się delikatne i kuszące swoim aromatem i apetycznym wyglądem.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
weź pod uwagę, że każdy ma inny piekarnik. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g
- Świeże drożdże - 109 kcal/100g