skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie.
Krok 2:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 3:
Wymieszaj śmietanę (weź tłuszcz-od 20%) z czarnym pieprzem mielonym lub mieszanką mielonej papryki (czarnej, czerwonej i Białej) w małej misce.
Krok 4:
Wlej 2 łyżki oleju roślinnego na patelnię i pozwól mu się trochę rozgrzać. Rozłóż cebulę i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut-powinna stać się przezroczysta i niezbyt smażona.
Krok 5:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 160 stopni. Wkładamy do niego naczynie do pieczenia na 10 minut, aby się rozgrzało. Nasmaruj formę olejem roślinnym. Jeśli wcześniej rozgrzejemy formę, pierogi nie przykleją się do dna i boków. Rozłóż zamrożone pierogi w jednej warstwie. Pierogi można przyjmować w dowolnym rozmiarze: dużym, średnim lub małym. Mam duże. Posyp pierogi solą do smaku. Pierogi wybieraj z cienkim ciastem i dobrym mięsem mielonym.
Krok 6:
Na pierogi równomiernie rozłóż smażoną cebulę.
Krok 7:
Nałóż śmietanę na wierzch. Wysyłamy pierogi do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 8:
Wyjmij formę z piekarnika, posyp pierogi serem i piecz przez kolejne 10 minut.
Krok 9:
Gdy ser się stopi, danie jest gotowe do podania. Jeśli natychmiast posypasz pierogi serem, otrzymasz stabilną rumianą skórkę serową, ale bardziej lubię, gdy ser jest lekko stopiony. Zrób to według własnego uznania. Pierogi do przepisu można wziąć domowe z zamrażarki. Gotowe danie kroimy na porcje i podajemy do stołu.
to danie jest zdecydowanie smaczniejsze, gdy jest świeże. Możesz podawać na lunch. Technologia gotowania nie jest skomplikowana, więc nie będzie problemów, najważniejsze jest przestrzeganie przepisu i prostych instrukcji. Pierogi są soczyste dzięki wypełnieniu kwaśną śmietaną. Ważną kwestią jest użycie naturalnej i prawdziwej śmietany, a nie kwaśnej śmietany. Możesz i domowej roboty. Udekorowałem gotowe danie podczas serwowania posiekaną zieloną cebulą. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal/100g