skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić francuską rybę w piekarniku? Aby przygotować rybę, przygotuj niezbędne składniki. Możesz użyć filetów z dowolnej ryby bez kości. Będę gotować z pangasiusa. Jeśli ryba została zamrożona, należy ją rozmrozić w temperaturze pokojowej. Nie używaj gorącej wody do rozmrażania. Dzięki temu ryba straci smak. Umyj pomidory. Obierz cebulę i opłucz w zimnej wodzie.
Krok 2:
Filety rybne osuszyć ręcznikiem papierowym. aby usunąć z niego nadmiar wilgoci. Pokrój rybę na porcje.
Krok 3:
Drobno posiekaj obraną cebulę.
Krok 4:
Przygotuj naczynie do pieczenia. Może to być metal, ceramika lub szkło. Nasmaruj spód formy niewielką ilością oleju roślinnego i rozłóż posiekaną cebulę na całej powierzchni.
Krok 5:
Następnie ułóż pokrojoną rybę. Posyp każdy kawałek ryby odrobiną soli i przyprawy. W przypadku ryb zwykle używam gotowego zestawu przypraw.
Krok 6:
Posmaruj każdy kawałek ryby odrobiną majonezu. Do czego służy majonez? Doda soczystości gotowemu daniu. Jeśli masz negatywny stosunek do majonezu, możesz go zastąpić kwaśną śmietaną lub jogurtem.
Krok 7:
Pokrój pomidory w plasterki i ułóż na rybach.
Krok 8:
Ostatnią warstwą ułóż ser starty na grubej lub średniej tarce. Umieść formę z rybą w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na 25-30 minut. Skoncentruj się na piekarniku.
Krok 9:
Ryba gotuje się wystarczająco szybko. Podczas gotowania ser stopi się i stanie się złoty. Wyjmij gotową rybę z piekarnika i połóż na talerzach.
Krok 10:
Smacznego!
przygotowanie tego dania zajmuje bardzo mało czasu, ale może zająć przyzwoite miejsce na każdym stole. Można go szybko przygotować na obfity obiad lub podać jako gorące danie na świątecznym stole!
aby urozmaicić danie, możesz dodać grzyby, ziemniaki lub brokuły. Bardzo smaczne!
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal / 100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal / 100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal / 100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pangasius - 89 kcal/100g