skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie żywności na liście.
Krok 2:
Obierz i umyj ziemniaki.
Krok 3:
Wlej zimną wodę do rondla i poczekaj, aż się zagotuje, wyślij tam ziemniaki, które do szybkiego gotowania można pokroić na dwie lub trzy części, ale aby wszystkie kawałki były mniej więcej tej samej wielkości. Gotuj do miękkości przez 25-30 minut.
Krok 4:
Spuść wodę, pozwól ziemniakom ostygnąć i zetrzyj na grubej tarce. Możesz również przetrzeć go przez niezbyt drobne sito, aż stanie się papkowaty.
Krok 5:
Następnie dodaj do masy ziemniaczanej sól, pieprz do smaku, jedno surowe jajko kurze, trochę przesianej mąki i wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Sól mielona i pieprz do smaku, wymieszaj.
Krok 7:
Wytnij kawałek folii spożywczej o odpowiednim rozmiarze. Smarujemy go olejem roślinnym.
Krok 8:
Na folii spożywczej rozłóż tłuczone ziemniaki równą warstwą prostokątnego kształtu.
Krok 9:
Na środku rozprowadzamy przygotowane mięso mielone w kształcie kiełbasy.
Krok 10:
Smarujemy krawędzie formacji ubitym jajkiem.
Krok 11:
Za pomocą folii spożywczej zwijamy rolkę.
Krok 12:
Następnie umieść rolkę na natłuszczonej blasze do pieczenia. Wysyłamy go do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut.
Krok 13:
Zetrzyj ser na grubej tarce, dodaj majonez.
Krok 14:
Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 15:
Wyjmij bułkę z piekarnika i natrzyj ją mieszanką sera.
Krok 16:
Wkładamy rolkę z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut, aby ser się stopił i miał apetyczną skórkę.
Krok 17:
Po tym czasie wyjmujemy bułkę, pozwalamy jej trochę ostygnąć,kroimy na porcje i podajemy. Jestem pewien, że ty i twoi bliscy pokochacie tę przekąskę. Teraz wiesz, jak upiec bułkę ziemniaczaną z mięsem mielonym.
w swoim życiu próbowałem wielu bułek, od słodkich po bułki z owocami morza. Ale dopiero niedawno mogłem zapoznać się z kulinarnym przepisem na takie danie jak bułka ziemniaczana. Muszę powiedzieć, że jest bardzo smaczny. Chcesz nauczyć się go gotować, zaskoczyć siebie i zaskoczyć bliskich? W takim razie ten przepis na bułkę ziemniaczaną z mięsem mielonym jest dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g