mintaj w piekarniku z cebulą i marchewką i koperkiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Potrzebne składniki
Krok 2:

Sól rybną (najlepiej grubą solą) i natrzyj mieszanką papryki i pozostaw do marynowania
Krok 3:

Pokrój cebulę w półpierścienie
Krok 4:

Smażyć na patelni na oleju roślinnym
Krok 5:

Marchewki trzy na tarce
Krok 6:

Wyślij na patelnię i smaż do połowy przez 10 minut
Krok 7:

W międzyczasie nasmaruj formę olejem roślinnym i włóż do niej mintaja
Krok 8:

Cebula z marchewką jest gotowa!
Krok 9:

Rozłóż smażone warzywa na rybach! Wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni przez 20 minut
Krok 10:

W międzyczasie umyj i drobno posiekaj koperek lub inne warzywa
Krok 11:

Po określonym czasie wyjmujemy rybę i posypujemy ziołami
Krok 12:

Do dekoracji mam tłuczone ziemniaki! A ty bierzesz swoje ulubione! Smacznego!
przygotuj to danie, a na pewno ci się spodoba!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g

