skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.Na początek ugotuj żeberka wieprzowe. Posolić wodę i dodać żeberka, marchewkę, cebulę, imbir, liść laurowy i ziele angielskie . Gotuj przez około 40 minut.
Krok 2:
2. Zajmijmy się marynatą! Aby to zrobić, wymieszaj 1 łyżkę. l koncentrat pomidorowy, 1 łyżka. l suchy imbir, 1 łyżka.l sos sojowy, 2 łyżki. l miód i 1 łyżka .l oleju roślinnego. Wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie. Następnie posiekaj ostrą paprykę w moździerzu i dodaj do naszego sosu.
Krok 3:
3. 40 minut po ugotowaniu pozwól żeberkom nieco ostygnąć i nałóż na nie marynatę. Wkładamy je do formy i wkładamy do piekarnika na 15 minut do dmuchania w 180 C.
Krok 4:
4. Gotowe! Smacznego ! Zawsze Twój, Stary Sam. Źródło Stary Sam
dzisiaj gotujemy żeberka wieprzowe w piekarniku. Chociaż nie jestem największym fanem wieprzowiny, ten przepis na żeberka zdecydowanie zasługuje na miejsce w twojej historii oglądania.
i chociaż kuchnia amerykańska nie przyciąga mojej uwagi, ten przepis na żeberka wzbudził moje zainteresowanie. Przede wszystkim zainteresowały mnie przyprawy i proces gotowania. Nie jest to zaskakujące, ponieważ najpierw gotujemy żeberka wieprzowe w specjalnym bulionie, a następnie pokrywamy marynatą i wysyłamy w stanie gotowym do piekarnika. Taki przepis, łączący gotowanie w rondlu i piekarniku, pozwala uczynić mięso nie tylko całkowicie gotowym bez niepotrzebnego czasu i zmartwień, ale także nadać smak przyprawom, które będą w bulionie.
moglibyśmy najpierw usmażyć żeberka zamiast gotować, ale to zupełnie inna filozofia, a marynata w tym przypadku musi być zebrana Inna. Może następnym razem zrobimy to w ten sposób.
klasyczny amerykański przepis po rosyjsku !
pyszne żeberka grillowane z dymem to klasyk kuchni amerykańskiej. Są długo duszone, wędzone, pokryte marynatą przyprawową i glazurą. Trudno się oprzeć tak apetycznemu i aromatycznemu daniu.
świetne danie dla dużej firmy i pikniku! Smacznego, drodzy przyjaciele! Zawsze Twój, Stary Sam.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g