żeberka wieprzowe z imbirem i warzywami w piekarniku

Szybki, łatwy, pyszny! Na piknik lub w domu w piekarniku! Świetny przepis na dom i wyjście na łono natury! To proste danie jest idealne dla dużej firmy i zachwyci Twoich gości i bliskich! Smacznego! Amerykańskie żeberka po polsku!
Stary SamAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 10 g
tłuszcze 43 % 19 g
węglowodany 34 % 15 g
256 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1.Na początek ugotuj żeberka wieprzowe. Posolić wodę i dodać żeberka, marchewkę, cebulę, imbir, liść laurowy i ziele angielskie . Gotuj przez około 40 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Zajmijmy się marynatą! Aby to zrobić, wymieszaj 1 łyżkę. l koncentrat pomidorowy, 1 łyżka. l suchy imbir, 1 łyżka.l sos sojowy, 2 łyżki. l miód i 1 łyżka .l oleju roślinnego. Wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie. Następnie posiekaj ostrą paprykę w moździerzu i dodaj do naszego sosu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3. 40 minut po ugotowaniu pozwól żeberkom nieco ostygnąć i nałóż na nie marynatę. Wkładamy je do formy i wkładamy do piekarnika na 15 minut do dmuchania w 180 C.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. Gotowe! Smacznego ! Zawsze Twój, Stary Sam. Źródło Stary Sam

dzisiaj gotujemy żeberka wieprzowe w piekarniku. Chociaż nie jestem największym fanem wieprzowiny, ten przepis na żeberka zdecydowanie zasługuje na miejsce w twojej historii oglądania.

i chociaż kuchnia amerykańska nie przyciąga mojej uwagi, ten przepis na żeberka wzbudził moje zainteresowanie. Przede wszystkim zainteresowały mnie przyprawy i proces gotowania. Nie jest to zaskakujące, ponieważ najpierw gotujemy żeberka wieprzowe w specjalnym bulionie, a następnie pokrywamy marynatą i wysyłamy w stanie gotowym do piekarnika. Taki przepis, łączący gotowanie w rondlu i piekarniku, pozwala uczynić mięso nie tylko całkowicie gotowym bez niepotrzebnego czasu i zmartwień, ale także nadać smak przyprawom, które będą w bulionie.

moglibyśmy najpierw usmażyć żeberka zamiast gotować, ale to zupełnie inna filozofia, a marynata w tym przypadku musi być zebrana Inna. Może następnym razem zrobimy to w ten sposób.
klasyczny amerykański przepis po rosyjsku !
pyszne żeberka grillowane z dymem to klasyk kuchni amerykańskiej. Są długo duszone, wędzone, pokryte marynatą przyprawową i glazurą. Trudno się oprzeć tak apetycznemu i aromatycznemu daniu.
świetne danie dla dużej firmy i pikniku! Smacznego, drodzy przyjaciele! Zawsze Twój, Stary Sam.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy