skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj rybę, usuń płetwy i wszystkie wnętrzności, ponownie spłucz. Przygotowaną tuszę suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki o grubości około 3 cm.
2. Wyłóż formę odporną na ciepło folią z marginesem, wlej olej roślinny na dno, połóż kawałki morszczuka, posyp solą i przyprawami, posmaruj powierzchnię majonezem.
3. Obierz cebulę, pokrój w pierścienie i półpierścienie dla odmiany, rozłóż na warstwie majonezu.
4. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na cebuli.
5. Podnosimy krawędzie folii i pakujemy rybę tak, aby całkowicie zakryła powierzchnię. Wysyłamy formę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni przez pół godziny.
6. 5 minut przed gotowaniem otwórz folię i posyp powierzchnię naczynia startym serem.
oto takie piękno! Szkoda, że nie można przekazać smaku unoszącego się w kuchni - to po prostu oszałamiające!
smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Morszczuk pieczony - 105 kcal/100g
- Morszczuk gotowany - 95 kcal/100g
- Morszczuk świeży - 86 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g