morszczuk w folii z pomidorami i serem w piekarniku

pomysł na rodzinny obiad! Gotuj pyszne ryby! . Dania rybne są bardzo lubiane przez moje gospodarstwo domowe, dlatego smażę, gotuję, tuszę i pieczę. Dzisiaj podzielę się jednym z przepisów na pieczonego morszczuka z warzywami-jest niesamowicie pyszny!
EvgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 13 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 4 % 1 g
134 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

1. Umyj rybę, usuń płetwy i wszystkie wnętrzności, ponownie spłucz. Przygotowaną tuszę suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki o grubości około 3 cm.

2. Wyłóż formę odporną na ciepło folią z marginesem, wlej olej roślinny na dno, połóż kawałki morszczuka, posyp solą i przyprawami, posmaruj powierzchnię majonezem.

3. Obierz cebulę, pokrój w pierścienie i półpierścienie dla odmiany, rozłóż na warstwie majonezu.

4. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na cebuli.

5. Podnosimy krawędzie folii i pakujemy rybę tak, aby całkowicie zakryła powierzchnię. Wysyłamy formę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni przez pół godziny.

6. 5 minut przed gotowaniem otwórz folię i posyp powierzchnię naczynia startym serem.

oto takie piękno! Szkoda, że nie można przekazać smaku unoszącego się w kuchni - to po prostu oszałamiające!

smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Morszczuk pieczony - 105   kcal/100g
  • Morszczuk gotowany - 95   kcal/100g
  • Morszczuk świeży - 86   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy