ciasto kisielowe suche w piekarniku

oryginalny deser na bazie suchej galaretki-polizasz palce! Dziś chcę podzielić się zaskakująco łatwym przepisem na pyszne ciasto, którego podstawą była sucha galaretka z opakowania. Uwielbiam ten deser za prostotę i minimum niezbędnych produktów. Ponadto ciasto może stać się podstawą ciasta - doskonale nasyca się kremem lub syropem. Spróbuj!
rachelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 16 % 9 g
węglowodany 70 % 39 g
236 kcal
IG: 0 / 64 / 36

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

na ciasto przesiej mąkę z galaretką w proszku i sodą przez drobne sito do miski. Ubij wszystkie jajka pojedynczo i dobrze wymieszaj, aby ciasto było wolne od grudek. Nie będzie dużo ciasta, więc duże naczynie do pieczenia nie będzie potrzebne.

dobrze posmaruj wybraną formę olejem i wlej do niej ciasto. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia sprawdź, czy ciasto jest gotowe, ponieważ piekarniki są różne i może zająć trochę więcej lub trochę mniej czasu.

gotowe ciasto posyp cukrem pudrem.

gotowe ciasto!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sucha galaretka - 368   kcal/100g

Podobne przepisy