ciasto kisielowe suche w piekarniku
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
na ciasto przesiej mąkę z galaretką w proszku i sodą przez drobne sito do miski. Ubij wszystkie jajka pojedynczo i dobrze wymieszaj, aby ciasto było wolne od grudek. Nie będzie dużo ciasta, więc duże naczynie do pieczenia nie będzie potrzebne.
dobrze posmaruj wybraną formę olejem i wlej do niej ciasto. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia sprawdź, czy ciasto jest gotowe, ponieważ piekarniki są różne i może zająć trochę więcej lub trochę mniej czasu.
gotowe ciasto posyp cukrem pudrem.
gotowe ciasto!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sucha galaretka - 368 kcal/100g