skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto-napisane poniżej po zdjęciach krok po kroku. Wybierz dogodną dla siebie metodę i postępuj zgodnie z instrukcjami. Weź dwie formy do ciastek o średnicy 20-24 cm i przygotuj je do pieczenia. Możesz pokryć je olejem w sprayu lub posmarować masłem i posypać mąką (zwaną francuską koszulą).
Krok 2:
Podziel ciasto na 4 części.
Krok 3:
Użyj barwników, aby zrobić ciasto pomarańczowe, zielone i brązowe. Czwarty kolor będzie naturalny.
Krok 4:
W przygotowanych foremkach łyżką rozłożyć ciasto w chaotyczny sposób.
Krok 5:
Mniej więcej tak.
Krok 6:
Upiec. 190 stopni i 20 minut. sprawdź gotowość wykałaczką. Pozwól herbatnikom ostygnąć i zdejmij z nich kopce za pomocą noża lub sznurka.
Krok 7:
Posmaruj spód ciasta kremem, aby ciasto nie spadło z niego. Połóż pierwsze ciasto na wierzchu plasterkiem i posmaruj kremem czekoladowym. Możesz wziąć krem, który Ci się podoba.
Krok 8:
Połóż drugie ciasto do góry nogami, dociśnij i przykryj ciasto pomarańczowym kremem maślanym.
Krok 9:
Użyj łopatki lub łyżki, aby zrobić plamy. Nalegaj co najmniej 4 godziny.
na filmie ciasta są przygotowywane z mieszanki biszkoptowej. Opakowanie mieszanki (500 g) zawiera 3 jajka, 1,3 szklanki wody i 0,3 szklanki bezwonnego oleju słonecznikowego. Mieszaninę ubija się mikserem 2 minuty na średniej prędkości.
aby przygotować ciasta ze zwykłych produktów, musisz wziąć 8 jajek, 220 g cukru, 240 g mąki i 80 g masła. I szczypta soli. Najpierw musisz ubić jajka solą na pianę, a następnie stopniowo wprowadzać cukier i dalej ubijać. Po 10-15 minutach mieszanina będzie bujna i bardzo gęsta. Dodaj mąkę partiami, ale nie ubijaj, ale delikatnie wymieszaj. Równolegle z procesem roztop masło i ostudź, włóż do ciasta na końcu i mieszaj, aż będzie gładkie. Gdy ciasto jest gotowe-następnie wszystko zgodnie z procesem ze zdjęciem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło czekoladowe - 642 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g
- Krem maślany - 315 kcal/100g