beczka na ciasto z kawiorem

kolejna opcja ciasta na wakacje. Wszyscy będą chcieli go wypróbować! Ciasto z kawiorem staje się coraz bardziej popularne. Cóż, gospodynie domowe muszą zastosować umiejętność gotowania słodkiego czerwonego kawioru, który jest tak interesujący do gotowania!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 10 g
tłuszcze 10 % 6 g
węglowodany 73 % 43 g
262 kcal
IG: 14 / 27 / 59

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Podstawą tego ciasta może być wszystko, od zwykłego biszkoptu po miód lub Snickers. Podczas montażu podstawy lekko zaokrąglij boki i zrób bok na górze. Pod mastyksem ciasto powinno być bardzo dobrze schłodzone.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Z mastyksu w kolorze czekolady rozwałkuj pasek o szerokości większej niż wysokość ciasta. Zastosuj na nim wzór imitujący Drewno.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wytnij pasek na prowizoryczne deski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po posmarowaniu ciasta syropem do lepkości przymocuj do niego deski z mastyksu. Wyrównaj, wygładź.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zrób pokrywę beczki-proste koło. Przymocuj go do syropu cukrowego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pomaluj ciasto na brązowo, wykonaj pierścienie poprzeczne. Nałóż kółka imitujące elementy złączne na pierścienie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pomaluj pierścienie brązem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Aby zrobić kawior deserowy, wlej około 10 cm oleju słonecznikowego do szerokiego, płaskiego pojemnika i zamroź. Stanie się bardzo gęsty. W gorącej wodzie rozcieńczyć pomarańczową żelatynę (na przykład połączyć brzoskwinię i truskawki). Wlej płynną galaretkę do strzykawki i wlej ją do oleju. Kulki galaretki natychmiast stwardnieją i opadną na dno. Umieść kawior na zimno na 4 godziny, a następnie spuść olej. Napełnij beczkę kawiorem.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Syrop cukrowy - 300   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Mastyks - 393   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g
  • Kremowy - 226   kcal/100g

Podobne przepisy