skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Podstawą tego ciasta może być wszystko, od zwykłego biszkoptu po miód lub Snickers. Podczas montażu podstawy lekko zaokrąglij boki i zrób bok na górze. Pod mastyksem ciasto powinno być bardzo dobrze schłodzone.
Krok 2:
Z mastyksu w kolorze czekolady rozwałkuj pasek o szerokości większej niż wysokość ciasta. Zastosuj na nim wzór imitujący Drewno.
Krok 3:
Wytnij pasek na prowizoryczne deski.
Krok 4:
Po posmarowaniu ciasta syropem do lepkości przymocuj do niego deski z mastyksu. Wyrównaj, wygładź.
Krok 5:
Zrób pokrywę beczki-proste koło. Przymocuj go do syropu cukrowego.
Krok 6:
Pomaluj ciasto na brązowo, wykonaj pierścienie poprzeczne. Nałóż kółka imitujące elementy złączne na pierścienie.
Krok 7:
Pomaluj pierścienie brązem.
Krok 8:
Aby zrobić kawior deserowy, wlej około 10 cm oleju słonecznikowego do szerokiego, płaskiego pojemnika i zamroź. Stanie się bardzo gęsty. W gorącej wodzie rozcieńczyć pomarańczową żelatynę (na przykład połączyć brzoskwinię i truskawki). Wlej płynną galaretkę do strzykawki i wlej ją do oleju. Kulki galaretki natychmiast stwardnieją i opadną na dno. Umieść kawior na zimno na 4 godziny, a następnie spuść olej. Napełnij beczkę kawiorem.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Syrop cukrowy - 300 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Mastyks - 393 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g
- Kremowy - 226 kcal/100g