mintaj pod poduszką majonezowo-cebulową

masz rybę i pilnie potrzebujesz pysznego obfitego obiadu? W takim razie tutaj! Ten ekspresowy przepis bardzo pomoże, gdy czas gotowania jest krótki! Danie okazuje się obfite, a dzięki pieczeniu pod majonezem ryba jest bardzo soczysta! I chociaż zdaję sobie sprawę, że majonez nie jest najbardziej przydatnym produktem, ale mój mężczyzna nie chce odmawiać mu żadnego. Ten przepis narodził się specjalnie dla niego, Cóż, spróbowałem trochę)
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 12 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 10 % 2 g
120 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę kroimy w ćwiartki w krążki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia rozłóż mintaja, lekko dodaj (majonez jest już słony, więc nie przesadzaj), posyp przyprawami i równomiernie rozprowadź na całej powierzchni ryby

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż posiekaną cebulę na wierzchu

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ostatnia warstwa to majonez

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piec w piekarniku w 180 stopniach przez 25-30 minut

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Cóż, to wszystko-nasza ryba jest gotowa! I każdy będzie pasował do dekoracji. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy