mintaj pod poduszką majonezowo-cebulową
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Potrzebne składniki
Krok 2:

Cebulę kroimy w ćwiartki w krążki
Krok 3:

W wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia rozłóż mintaja, lekko dodaj (majonez jest już słony, więc nie przesadzaj), posyp przyprawami i równomiernie rozprowadź na całej powierzchni ryby
Krok 4:

Rozłóż posiekaną cebulę na wierzchu
Krok 5:

Ostatnia warstwa to majonez
Krok 6:

Piec w piekarniku w 180 stopniach przez 25-30 minut
Krok 7:

Cóż, to wszystko-nasza ryba jest gotowa! I każdy będzie pasował do dekoracji. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g





