Lacedra zapiekana z pomidorkami koktajlowymi
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść, wypatrosz lacedrę, dokładnie umyj, lekko osusz ręcznikami papierowymi.
2. Potrzyj rybę solą ze wszystkich stron i wewnątrz, skrop sokiem z cytryny.
3. Wymieszaj oliwę z oliwek z przyprawami, a tą mieszanką pocieraj również ryby ze wszystkich stron. Pozwól mu marynować przez godzinę (Wstaw na zimno).
4. Połóż lacedrę na folii, napełnij ją pomidorkami koktajlowymi, połóż pomidory.
4. Zawiń rybę w folię i włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 20 minut.
podawaj na gorąco!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Lacedra Yellowtail - 146 kcal/100g