Hey bulldog posiekany befsztyk z zapiekanką ziemniaczaną

pyszne, piękne, apetyczne-spróbuj, nie zawiedziesz się. Łatwe I Proste! Jednak jak zawsze! Bardzo dobrze wygląda na stole. I nigdy nie patrz na dużą liczbę składników-pozory złożoności są zwodnicze!A złożoności nigdy nie należy się bać-wynik zawsze się opłaca! Zanurz się w kulinarnym basenie bez wahania!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 6 g
tłuszcze 64 % 23 g
węglowodany 19 % 7 g
246 kcal
IG: 86 / 0 / 14

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
w przypadku zapiekanki cienko pokrój ziemniaki. Spłucz, aby pozbyć się skrobi. Wysuszyć.

umieść ziemniaki w szerokim naczyniu do pieczenia, polej śmietaną z gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Piec w 180°C przez 35-40 minut.

W przypadku befsztyków oba rodzaje wołowiny i tłuszczu przepuścić przez maszynę do mięsa. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na oleju, 5 min. ostudzić, dodać do mielonego mięsa wraz z musztardą, solą i pieprzem. Ugniataj, stopniowo dodając wodę gazowaną, 20 minut.

uformuj 8 kotletów o średnicy około 9 cm i wysokości 1 cm.

z zapiekanki Wytnij 4 kółka o tej samej średnicy co steki. Włóż steki i zapiekankę do piekarnika na 5 min.

ugotuj jajka w koszulce. Najpierw połóż 1 befsztyk na 4 talerzach – zapiekanka na nim, drugi befsztyk na wierzchu, jajko w koszulce na nim. Podawać z pomidorami i sałatką, doprawioną kremem balsamicznym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • 40% - 362   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 896   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g
  • Soda - 48   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g

Podobne przepisy