duchy bezy
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
Rozgrzej piekarnik do 110 stopni.
ubij białka w mocnej pianie w mikserze. Dodaj cukier, kontynuując ubijanie, aż będzie gładka.
połóż pergaminy na blasze do pieczenia, łyżką masę białkową w postaci duchów.
Piec 1 godzinę.
wyłącz piekarnik, ale nie otwieraj, pozostaw bezę w środku na pół godziny.
pół godziny po rozpoczęciu pieczenia połóż cukierki na duchach. Zabezpiecz kroplą rozpuszczonej czekolady.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g