ciasto wiśniowe z płatkami owsianymi
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
połącz masło o temperaturze pokojowej z cukrem, dodaj cukier waniliowy, ubij.
wbij jedno jajko do mieszanki, ubij wszystko, aż będzie gładkie.
wymieszaj mąkę z płatkami, dodaj proszek do pieczenia. Połącz z mieszanką olejową, dobrze wymieszaj.
myjemy wiśnie, usuwamy nasiona.
ciasto kładziemy na blasze wyłożonej papierem spożywczym, wiśnię kładziemy na wierzchu, wciskając ją w ciasto.
wymieszaj cukier, płatki kokosowe, płatki zbożowe i posyp równomiernie wiśniami.
włóż ciasto wiśniowe do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni, piecz przez 35-40 minut.
wyjmij z piekarnika, pokrój na porcje i ciesz się!
wbij jedno jajko do mieszanki, ubij wszystko, aż będzie gładkie.
wymieszaj mąkę z płatkami, dodaj proszek do pieczenia. Połącz z mieszanką olejową, dobrze wymieszaj.
myjemy wiśnie, usuwamy nasiona.
ciasto kładziemy na blasze wyłożonej papierem spożywczym, wiśnię kładziemy na wierzchu, wciskając ją w ciasto.
wymieszaj cukier, płatki kokosowe, płatki zbożowe i posyp równomiernie wiśniami.
włóż ciasto wiśniowe do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni, piecz przez 35-40 minut.
wyjmij z piekarnika, pokrój na porcje i ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g