skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do pieczenia pysznych bułek serowych bez drożdży, po czym zaczynamy przygotowywać ciasto parzone i wlewamy sto mililitrów wody do rondla.
Krok 2:
Wlej sto mililitrów mleka do rondla.
Krok 3:
Rozłóż sto gramów masła na patelni.
Krok 4:
Kładziemy rondel na kuchence i mieszając doprowadzamy mieszaninę mleka i masła do wrzenia na średnim ogniu.
Krok 5:
Wlej sto dwadzieścia gramów mąki do miski, a następnie dodaj sól do smaku i wymieszaj.
Krok 6:
Wlej części mąki do rondla.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
Krok 8:
Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie.
Krok 9:
Po usunięciu patelni z pieca przez około trzy minuty wymieszaj i ostudź ciasto.
Krok 10:
Rozbij i dodaj cztery jaja kurze na przemian do rondla z ciastem i wymieszaj.
Krok 11:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na patelni, aż będą gładkie.
Krok 12:
Włóż do rondla z ciastem około stu gramów twardego sera startego na drobnej tarce, pozostawiając trochę do posypania i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 13:
Wlej trochę gałki muszkatołowej do rondla z ciastem do smaku.
Krok 14:
Dodaj trochę mieszanki papryki do rondla z ciastem do smaku dla smaku.
Krok 15:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a ciasto o wymaganej konsystencji jest gotowe.
Krok 16:
Umieść wymaganą ilość przygotowanego ciasta w torbie cukierniczej.
Krok 17:
Wyciskając ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, formujemy z niego małe bułeczki.
Krok 18:
Posyp bułki zarezerwowaną niewielką ilością startego sera na wierzchu i wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni.
Krok 19:
Pieczemy bułki w piekarniku przez dwadzieścia minut, a następnie wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika i układamy ugotowane bułki na talerzu.
Krok 20:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
bułeczki serowe bez drożdży z ciasta parzonego. Cóż, bardzo prosty przepis na pikantne wypieki na herbatę, nawet na śniadanie, nawet na lunch! Takie bułki można jeść z herbatą, kawą, podawać z pierwszymi daniami, a także sałatkami, ponieważ takie wypieki mają niezrównane właściwości smakowe i idealnie komponują się z dowolnymi potrawami. Ta bułka serowa jest mistrzem popularności w Europie! Przyjrzyj się uważnie, jak łatwo jest zrobić rumiane, bujne i pachnące francuskie bułeczki z twardym serem bez użycia drożdży w domowym piekarniku. Dla nich konieczne jest wykonanie specjalnego ciasta parzonego, które nadaje temu wypiekowi wyjątkowy smak! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal / 100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g