kotlety grzybowe Dolina lalek
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Do walki!
Krok 2:

Umyj i ugotuj pieczarki. Wystarczy 5-10 minut gotowania.
Krok 3:

Rozbij jajka do miski.
Krok 4:

Zetrzyj grzyby na grubej tarce.
Krok 5:

Zetrzyj cebulę na grubej tarce.
Krok 6:

Włóż starte grzyby i cebulę do miski na jajka.
Krok 7:

Dodaj śmietanę i mleko.
Krok 8:

Dodaj mąkę, sól i pieprz.
Krok 9:

Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 10:

Nasmaruj formę olejem.
Krok 11:

Włóż mieszankę jajeczno-grzybową do formy. Wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Krok 12:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g

