Lasagna prosta
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
lasagne simple to najłatwiejszy przepis kulinarny na wspaniałe danie kuchni włoskiej. Dla niego nawet arkusze tej samej lasagne nie są wymagane – są one więcej niż zastępowane gotowanym makaronem. Takie danie można gotować w zasadzie dość często, ponieważ absolutnie wszystkie produkty, jak mówią, "demokratyczne", są codzienne.
ugotuj makaron we wrzącej osolonej wodzie. Pokrój cebulę na pół pierścienia – a kiełbasę na małe kawałki. Na patelnię wkładamy masło i smażymy kiełbasę, aż stanie się złota. Teraz dodaj cebulę i posiekany czosnek. Zmniejsz ogień i kontynuuj smażenie, mieszając, przez około trzy minuty. Wlej tutaj przecier pomidorowy i koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Połóż posiekaną czerwoną paprykę i liść laurowy. Gdy tylko masa zacznie bulgotać, zmniejsz ogień i przykryj pokrywką. Trzymamy to przez około dziesięć minut. Wyjmujemy lavrushkę. Spuść wodę z makaronu. W prostokątnym kształcie układamy trzecią część masy kiełbasiano-pomidorowej – na niej połowę gotowanego makaronu i połowę startego sera. Ponownie włóż kiełbasę do pomidora, makaronu, sera. I pieczemy w piekarniku do miękkości (jedzenie dojrzewa w ciągu 12-14 minut).
ugotuj makaron we wrzącej osolonej wodzie. Pokrój cebulę na pół pierścienia – a kiełbasę na małe kawałki. Na patelnię wkładamy masło i smażymy kiełbasę, aż stanie się złota. Teraz dodaj cebulę i posiekany czosnek. Zmniejsz ogień i kontynuuj smażenie, mieszając, przez około trzy minuty. Wlej tutaj przecier pomidorowy i koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Połóż posiekaną czerwoną paprykę i liść laurowy. Gdy tylko masa zacznie bulgotać, zmniejsz ogień i przykryj pokrywką. Trzymamy to przez około dziesięć minut. Wyjmujemy lavrushkę. Spuść wodę z makaronu. W prostokątnym kształcie układamy trzecią część masy kiełbasiano-pomidorowej – na niej połowę gotowanego makaronu i połowę startego sera. Ponownie włóż kiełbasę do pomidora, makaronu, sera. I pieczemy w piekarniku do miękkości (jedzenie dojrzewa w ciągu 12-14 minut).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa "mleczna" - 252 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g