Limonella na parze

ryba na parze-zdrowa, smaczna, dobra w każdej diecie! Limonella gotowana na parze jest dobra do spożycia zaraz po ugotowaniu. Dlatego ugotuj go tuż przed podaniem.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 68 % 15 g
tłuszcze 27 % 6 g
węglowodany 5 % 1 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do gotowania na parze weź limonellę, sól, pieprz, liść laurowy, olej i cytrynę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oczyść i opłucz rybę, osusz ręcznikiem papierowym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Sól, pieprz i skrop sokiem z cytryny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj olej i dobrze wymieszaj, odstaw na chwilę-5 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść rybę w misce do gotowania na parze, gdzie woda już gotuje się z dodatkiem Lavrushka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj gałązkę tymianku na wierzch. Przykryj i gotuj na parze przez 10-15 minut w zależności od wielkości kawałków.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Limonella gotowana na parze! Usuń tymianek i podawaj z dodatkiem lub bez.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Świetnie ryba gotowana na parze łączy się z ryżem gotowanym jednocześnie w kuchence mikrofalowej.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podawaj natychmiast po ugotowaniu-w tym czasie ryba jest najbardziej soczysta.

należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Limonella - 79   kcal/100g

Podobne przepisy