skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do gotowania na parze weź limonellę, sól, pieprz, liść laurowy, olej i cytrynę.
Krok 2:
Oczyść i opłucz rybę, osusz ręcznikiem papierowym.
Krok 3:
Sól, pieprz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4:
Dodaj olej i dobrze wymieszaj, odstaw na chwilę-5 minut.
Krok 5:
Umieść rybę w misce do gotowania na parze, gdzie woda już gotuje się z dodatkiem Lavrushka.
Krok 6:
Dodaj gałązkę tymianku na wierzch. Przykryj i gotuj na parze przez 10-15 minut w zależności od wielkości kawałków.
Krok 7:
Limonella gotowana na parze! Usuń tymianek i podawaj z dodatkiem lub bez.
Krok 8:
Świetnie ryba gotowana na parze łączy się z ryżem gotowanym jednocześnie w kuchence mikrofalowej.
Krok 9:
Podawaj natychmiast po ugotowaniu-w tym czasie ryba jest najbardziej soczysta.
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Limonella - 79 kcal/100g