skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj nadzienie:zetrzyj ser. Przełóż czosnek przez prasę czosnkową. Połącz ser z czosnkiem, dodaj trochę majonezu, aby uzyskać gęstą masę i dobrze wymieszaj. Ostrożnie rozłóż paluszki krabowe. Połóż około 1 łyżeczki nadzienia na środku patyczka, spłaszcz go i zwiń patyczek, nadając mu pierwotny kształt.
przygotuj ciasto piwne: ostrożnie oddziel białka od żółtek. Białka włożyć do lodówki. Umieść żółtka w misce, dodaj sól i trochę zmiel. Wlej schłodzoną wodę i zimne piwo do żółtek i lekko ubij widelcem lub trzepaczką. Stopniowo dodając przesianą mąkę, zagnieść ciasto. Konsystencja ciasta powinna wyglądać jak naleśniki. Schłodzone białka ubić mikserem w gęstą pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszaj białka z ciastem łyżką nie okrężnymi ruchami, ale od góry do dołu.
w małym rondlu podgrzej olej roślinny do głębokiego smażenia (olej powinien być tak duży, aby można było w nim całkowicie zanurzyć paluszek kraba). Nadziewane paluszki krabowe delikatnie ułożyć na widelcu, zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor. Wyjmij smażone paluszki krabowe z głębokiego smażenia łyżką cedzakową i rozłóż na papierowych serwetkach, aby usunąć nadmiar oleju.
sos można podać do paluszków krabowych: czosnek obrać i przepuścić przez prasę czosnkową. Umyj warzywa, osusz i posiekaj. Do miski włożyć śmietanę, dodać czosnek, zioła, sok z cytryny, sól, świeżo zmielony pieprz i dobrze wymieszać. Wszyscy. Możesz spróbować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g

