Nadziewane paluszki krabowe w cieście piwnym

paluszki krabowe w cieście to kulinarny cud na twoim stole. Paluszki krabowe w naszym kraju są bardzo popularne. Prawie żadna świąteczna uczta nie jest kompletna bez ich obecności w danym naczyniu. Gorąco polecam ten przepis. Niezwykłe i smaczne.
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 6 g
tłuszcze 76 % 41 g
węglowodany 13 % 7 g
391 kcal
IG: 43 / 0 / 57

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

przygotuj nadzienie:zetrzyj ser. Przełóż czosnek przez prasę czosnkową. Połącz ser z czosnkiem, dodaj trochę majonezu, aby uzyskać gęstą masę i dobrze wymieszaj. Ostrożnie rozłóż paluszki krabowe. Połóż około 1 łyżeczki nadzienia na środku patyczka, spłaszcz go i zwiń patyczek, nadając mu pierwotny kształt.
przygotuj ciasto piwne: ostrożnie oddziel białka od żółtek. Białka włożyć do lodówki. Umieść żółtka w misce, dodaj sól i trochę zmiel. Wlej schłodzoną wodę i zimne piwo do żółtek i lekko ubij widelcem lub trzepaczką. Stopniowo dodając przesianą mąkę, zagnieść ciasto. Konsystencja ciasta powinna wyglądać jak naleśniki. Schłodzone białka ubić mikserem w gęstą pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszaj białka z ciastem łyżką nie okrężnymi ruchami, ale od góry do dołu.
w małym rondlu podgrzej olej roślinny do głębokiego smażenia (olej powinien być tak duży, aby można było w nim całkowicie zanurzyć paluszek kraba). Nadziewane paluszki krabowe delikatnie ułożyć na widelcu, zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor. Wyjmij smażone paluszki krabowe z głębokiego smażenia łyżką cedzakową i rozłóż na papierowych serwetkach, aby usunąć nadmiar oleju.
sos można podać do paluszków krabowych: czosnek obrać i przepuścić przez prasę czosnkową. Umyj warzywa, osusz i posiekaj. Do miski włożyć śmietanę, dodać czosnek, zioła, sok z cytryny, sól, świeżo zmielony pieprz i dobrze wymieszać. Wszyscy. Możesz spróbować.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy