skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Do walki!
Krok 2:

Pokrój bakłażana w plasterki. Sól i pozostaw na pół godziny. Następnie spłucz pod zimną wodą.
Krok 3:

Posiekaj czerwoną paprykę. Sól, pozostaw na pół godziny, spłucz wodą.
Krok 4:

Smażyć paprykę i bakłażana w głębokim tłuszczu. Połóż na serwetce, aby wchłonąć nadmiar oleju.
Krok 5:

Oderwij liście kolendry od łodyg.
Krok 6:

Obierz ząbki czosnku, posiekaj.
Krok 7:

Pita rozwiń i pokrój na dwie części.
Krok 8:

Pokrój każdą połowę na dwie kolejne części.
Krok 9:

Połóż drobno posiekany czosnek i liście kolendry na chlebie pita.
Krok 10:

Połóż drobno posiekany czosnek i liście kolendry na chlebie pita.
Krok 11:

Pokrój pomidora w półpierścienie.
Krok 12:

Połóż plasterki pomidora na warzywach.
Krok 13:

Posyp tartym serem.
Krok 14:

Zwiń kopertę.
Krok 15:

Smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor i ułożyć na serwetce, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 16:

Udekoruj liśćmi kolendry. Ciepła sałatka w chlebie pita z ziołami i czosnkiem jest gotowa!
Krok 17:

Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal / 100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g

