domowe lody sorbet w blenderze

orzeźwiający deser jagodowy! Ucztuj i traktuj swoich krewnych! Co może być lepszego w gorący letni dzień niesamowicie smacznych i chłodnych domowych lodów? Szczerze mówiąc, gotuję go przez cały rok:) na szczęście mam mnóstwo mrożonych jagód. Nawiasem mówiąc, zamiast wyciskać sok z pomarańczy, możesz zmielić ich miąższ za pomocą blendera - będzie jeszcze smaczniejszy.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 98 % 41 g
201 kcal
IG: 10 / 0 / 90

metoda gotowania

czas gotowania: 12 h

Możesz wziąć absolutnie dowolne jagody-porzeczki, truskawki, żurawinę i maliny. Eksperymentuj z różnymi kombinacjami. Zmiel jagody blenderem na gładką masę. Dodaj miód i sok, ponownie ubij. Teraz możesz przelać przyszły sorbet do specjalnych foremek do porcji (nie zapomnij wcześniej zaopatrzyć się w drewniane patyczki) i zamrozić. Sorbet trzymam w zamrażarce przez noc, ale już po 4-5 godzinach będzie gotowy do użycia.
jest bardzo smaczny! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g

Podobne przepisy