wędzenie sevrugi
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1.& nbsp;myjemy i patroszymy Sevrugę, wycieramy serwetką.
2. Wlej nasiona kminku do moździerza, wlej tutaj sól i biały pieprz, potrzyj tłuczkiem.
3. Powstałą pikantną mieszankę pocieramy rybę, owijamy folią spożywczą, wysyłamy do lodówki na 8 godzin.
4. Po określonym czasie wyjmujemy rybę, rozpakowujemy, usuwamy z niej cienką skórkę, pozostawiamy w temperaturze pokojowej na 2 godziny, tusza powinna odpowiednio wyschnąć.
5. Wysuszoną sevrugę umieszczamy na grillu wędzarni i wędzimy w wysokiej temperaturze do miękkości.
pozwól rybie ostygnąć, pokrój na cienkie kawałki, pięknie podawaj i podawaj.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kminek - 333 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sewruga - 160 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g