wędzenie sevrugi

wędzona ryba w domu, spróbuj gotować! Palenie sevrugi tylko na pierwszy rzut oka wydaje się skomplikowane, ale w rzeczywistości wszystko nie jest takie straszne. Aby gotowe danie nie było gorzkie, od czasu do czasu musisz wypuścić dym z wędzarni. Zrębki do wędzenia powinny być wilgotne, przed gotowaniem są wstępnie moczone w wodzie.
stanik-77Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 62 % 16 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 0 % 0 g
162 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 11 h 30 min

1.& nbsp;myjemy i patroszymy Sevrugę, wycieramy serwetką.

2. Wlej nasiona kminku do moździerza, wlej tutaj sól i biały pieprz, potrzyj tłuczkiem.

3. Powstałą pikantną mieszankę pocieramy rybę, owijamy folią spożywczą, wysyłamy do lodówki na 8 godzin.

4. Po określonym czasie wyjmujemy rybę, rozpakowujemy, usuwamy z niej cienką skórkę, pozostawiamy w temperaturze pokojowej na 2 godziny, tusza powinna odpowiednio wyschnąć.

5. Wysuszoną sevrugę umieszczamy na grillu wędzarni i wędzimy w wysokiej temperaturze do miękkości.

pozwól rybie ostygnąć, pokrój na cienkie kawałki, pięknie podawaj i podawaj.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sewruga - 160   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g

Podobne przepisy