skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować ten przepis kulinarny, najpierw przygotowujemy marynatę. Wlej wodę do rondla i umieść na kuchence. Gdy tylko woda się zagotuje, wrzucamy tam sól, cukier, obraną cebulę, umytą i pokrojoną w półpierścienie, marchewkę, również obraną, umytą i pokrojoną w drobną kostkę. Dodaj paprykę i zioła, a także goździki, gotuj przez 5-6 minut. Myjemy pachnidła i dodajemy do marynaty. Gotuj w marynacie przez kilka minut, a następnie wyjmij je za pomocą sita. Przed wyjęciem ryb dodaj ocet do marynaty. Wlej ocet, który spłynie z ryby z powrotem do marynaty. Gotowany zapach wkładamy do czystego, gotowanego na parze słoika w rzędach, naprzemiennie układamy cebulę, marchewkę, pietruszkę i pachnidło. Następnie wlej pozostały zimny ocet, zawiąż go w bańkę i przenieś w zimne miejsce. Przechowujemy nasz zapach marynowany w zimnym, ciemnym miejscu przez około 3-4 dni. Następnie możesz użyć zapachu. Możesz podawać go jako sałatkę do głównego posiłku. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Pachnidło - 91 kcal/100g