heh z tołpyga po koreańsku

wspaniałe danie o umiarkowanej ostrości i niesamowitym rybnym smaku! Bardzo smaczne, umiarkowanie pikantne danie kuchni koreańskiej = Hye z karpia. Jak powiedziałem, he to tradycyjne chińskie danie z marynowanej ryby lub mięsa. W razie potrzeby możesz zwiększyć ilość czosnku lub przypraw, aby uzyskać pożądany smak.
SashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 12 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 28 % 5 g
74 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

na początek przygotowujemy marynatę składającą się z octu, wody, cukru, przypraw, soli i czosnku. Marynata musi mieć bogaty smak, aby dać część smaku rybom.
aby stłumić kwas octowy, cukier należy umieścić więcej niż sól, tj. w tej części konieczne jest przestrzeganie przepisu.
oczyść rybę z płetw i kości, a następnie pokrój w cienkie plasterki o grubości nie większej niż centymetr.
umieść rybę w odpowiednim pojemniku, przesuwając krążki cebuli, marchewki starte na koreańskiej tarce i zalej marynatą.
minimalny czas gotowania to 2 godziny, ale wskazane jest dłuższe marynowanie.
marynata powinna zostać odsączona przed podaniem XE z karpia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawa Maggi - 59   kcal/100g
  • Tołpyga - 86   kcal/100g

Podobne przepisy