Koktajl Manhattan
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
kulinarny przepis na ten koktajl pojawił się w Stanach Zjednoczonych w XIX wieku, kto wymyślił ten napój nie jest znany . Następnie zaczął rozprzestrzeniać się w całej Europie. Zainteresował mnie ten koktajl swoimi walorami smakowymi. O tym, jak zrobić ten wspaniały koktajl, powiedział mi przyjaciel-barman. A ja z kolei chcę podzielić się z wami tymi sekretami opisanymi w tym artykule.
pierwszą rzeczą do zrobienia jest schłodzenie wybranego kieliszka, wlewając tam lód. Podczas chłodzenia kieliszka wymieszaj wszystkie składniki w shakerze. Następnie wlej lód ze szklanki i wlej tam powstały koktajl. To nie jest twoje jedzenie, to prawdziwa przyjemność, prawdziwe arcydzieło.
koktajl Manhattan jest podawany bez lodu w kieliszku koktajlowym. Udekoruj kawałkiem skórki z cytryny lub wiśni. Weź koktajl w dobrym towarzystwie, rozciągając przyjemność. Zanurz się w atmosferze nowych doznań smakowych z bliskimi i przyjaciółmi. Ciesz się patronem koktajli - " Manhattan!»
pierwszą rzeczą do zrobienia jest schłodzenie wybranego kieliszka, wlewając tam lód. Podczas chłodzenia kieliszka wymieszaj wszystkie składniki w shakerze. Następnie wlej lód ze szklanki i wlej tam powstały koktajl. To nie jest twoje jedzenie, to prawdziwa przyjemność, prawdziwe arcydzieło.
koktajl Manhattan jest podawany bez lodu w kieliszku koktajlowym. Udekoruj kawałkiem skórki z cytryny lub wiśni. Weź koktajl w dobrym towarzystwie, rozciągając przyjemność. Zanurz się w atmosferze nowych doznań smakowych z bliskimi i przyjaciółmi. Ciesz się patronem koktajli - " Manhattan!»
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Wermut - 120 kcal/100g
- Whisky - 220 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Nalewka - 248 kcal/100g