różne wiśnie

miłośnicy wiśni szczególnie pokochają ten niesamowicie pyszny deser! Dla miłośników wiśni doskonały wybór wiśni.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 4 g
tłuszcze 37 % 24 g
węglowodany 57 % 37 g
296 kcal
IG: 57 / 0 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
przygotuj galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie ochłodź go.

rozłóż wiśnie w foremkach, wlej galaretkę, włóż do lodówki do zestalenia.

czekolada jest kruszona na małe kawałki, mieszana z masłem, topiona w łaźni wodnej.

wiśnie zanurzamy w roztopach.rozłóż czekoladę na talerzu, pozwól czekoladzie stwardnieć.

rozłóż wiśnie i galaretkę na talerzu. Wszystko pięknie dekorujemy białą startą czekoladą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Galaretka - 80   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy