różne wiśnie
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotuj galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie ochłodź go.
rozłóż wiśnie w foremkach, wlej galaretkę, włóż do lodówki do zestalenia.
czekolada jest kruszona na małe kawałki, mieszana z masłem, topiona w łaźni wodnej.
wiśnie zanurzamy w roztopach.rozłóż czekoladę na talerzu, pozwól czekoladzie stwardnieć.
rozłóż wiśnie i galaretkę na talerzu. Wszystko pięknie dekorujemy białą startą czekoladą.
rozłóż wiśnie w foremkach, wlej galaretkę, włóż do lodówki do zestalenia.
czekolada jest kruszona na małe kawałki, mieszana z masłem, topiona w łaźni wodnej.
wiśnie zanurzamy w roztopach.rozłóż czekoladę na talerzu, pozwól czekoladzie stwardnieć.
rozłóż wiśnie i galaretkę na talerzu. Wszystko pięknie dekorujemy białą startą czekoladą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g










