skład / składniki
gotowanie krok po kroku
tak, że wszyscy jesteśmy o jedzeniu... Porozmawiajmy o napojach. A dokładniej o koktajlach alkoholowych. Wiesz, że picie koktajlu jest łatwiejsze i przyjemniejsze niż wyciszanie wódki szklankami. A przepisy kulinarne tych mieszanek są teraz widoczne-niewidoczne. Ale na początku XX wieku nikt nie wiedział o żadnych koktajlach. Koktajl Long Island pojawił się w 1920 roku w Kingsport w stanie Tennessee. W pewnej społeczności zwanej "Long Island" wymyślił ją Stary biskup. Pamiętaj, że wtedy w USA ogłoszono "prohibicję", więc ten koktajl nazywano również"mrożoną herbatą". Aby wszyscy uwierzyli, że w szklankach herbata, Koktajl został zabarwiony syropem klonowym, później zaczęto dodawać do niego Coca-Colę. Dlatego tradycyjnie podaje się go w wąskich, wysokich szklankach Collins, z których zwykle pije się lemoniadę lub herbatę. Szklanka mieści 340 ml.płynu. Koktajl wymaga bardzo czystego lodu i suchego shakera, który nie powinien zawierać kropli wody.
mieszamy składniki alkoholowe, których powinna być ścisła Ilość-tak jak napisano w przepisie. Mieszamy je w shakerze i upewnij się, że wszystkie są bardzo dobrze wymieszane, ponieważ gęstość tych napojów jest inna. Dodaj syrop cukrowy i sok pomarańczowy na oko. Powinieneś mieć objętość około 100 ml. wlej mieszaninę do szklanki i dodaj Coca-Colę. Włóż kilka słomek do szklanki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Rum - 75 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Tequila - 75 kcal/100g
- Whisky - 220 kcal/100g
- Gin - 130 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Syrop cukrowy - 300 kcal/100g
- Coca-Cola - 42 kcal/100g