koktajl whisky tequila gin rum i wódka

koktajl "Long Island" pomoże dodać odrobinę szyku i pasji!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 26 g
204 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.

tak, że wszyscy jesteśmy o jedzeniu... Porozmawiajmy o napojach. A dokładniej o koktajlach alkoholowych. Wiesz, że picie koktajlu jest łatwiejsze i przyjemniejsze niż wyciszanie wódki szklankami. A przepisy kulinarne tych mieszanek są teraz widoczne-niewidoczne. Ale na początku XX wieku nikt nie wiedział o żadnych koktajlach. Koktajl Long Island pojawił się w 1920 roku w Kingsport w stanie Tennessee. W pewnej społeczności zwanej "Long Island" wymyślił ją Stary biskup. Pamiętaj, że wtedy w USA ogłoszono "prohibicję", więc ten koktajl nazywano również"mrożoną herbatą". Aby wszyscy uwierzyli, że w szklankach herbata, Koktajl został zabarwiony syropem klonowym, później zaczęto dodawać do niego Coca-Colę. Dlatego tradycyjnie podaje się go w wąskich, wysokich szklankach Collins, z których zwykle pije się lemoniadę lub herbatę. Szklanka mieści 340 ml.płynu. Koktajl wymaga bardzo czystego lodu i suchego shakera, który nie powinien zawierać kropli wody.
mieszamy składniki alkoholowe, których powinna być ścisła Ilość-tak jak napisano w przepisie. Mieszamy je w shakerze i upewnij się, że wszystkie są bardzo dobrze wymieszane, ponieważ gęstość tych napojów jest inna. Dodaj syrop cukrowy i sok pomarańczowy na oko. Powinieneś mieć objętość około 100 ml. wlej mieszaninę do szklanki i dodaj Coca-Colę. Włóż kilka słomek do szklanki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Rum - 75   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Tequila - 75   kcal/100g
  • Whisky - 220   kcal/100g
  • Gin - 130   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Syrop cukrowy - 300   kcal/100g
  • Coca-Cola - 42   kcal/100g

Podobne przepisy