mongolski koktajl truskawkowo-pomarańczowy
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
ten lekki i bardzo przydatny "mongolski koktajl truskawkowo-pomarańczowy" jest odpowiedni dla wszystkich dzięki witaminie C. Szczególnie radzę włączyć taki przepis kulinarny do codziennej diety palaczy i osób starszych, ponieważ najbardziej potrzebują one spożycia witaminy C. Ponadto takie jedzenie na śniadanie bardzo przyjemnie zachwyci twój żołądek.
w blenderze wymieszaj 1 szklankę świeżych truskawek z 1 szklanką soku pomarańczowego. Dodaj 10 kostek lodu i trochę cukru (do smaku). Przygotuj napój do uzyskania jednorodnej mieszanki. Wlej do szklanek i podawaj!
do tego koktajlu można dodać więcej truskawek niż przepis. Przepis jest opisany na jedną szklankę. Wskazane jest schłodzenie koktajlu po ugotowaniu. To bardzo smaczny i zdrowy koktajl owocowy, który polecam pić rano. Również taki koktajl może służyć jako przyjemny i bardzo oryginalny deser na świątecznym stole. Jestem pewien, że spodoba się Twoim gościom i będą zadowoleni. Smacznego!
w blenderze wymieszaj 1 szklankę świeżych truskawek z 1 szklanką soku pomarańczowego. Dodaj 10 kostek lodu i trochę cukru (do smaku). Przygotuj napój do uzyskania jednorodnej mieszanki. Wlej do szklanek i podawaj!
do tego koktajlu można dodać więcej truskawek niż przepis. Przepis jest opisany na jedną szklankę. Wskazane jest schłodzenie koktajlu po ugotowaniu. To bardzo smaczny i zdrowy koktajl owocowy, który polecam pić rano. Również taki koktajl może służyć jako przyjemny i bardzo oryginalny deser na świątecznym stole. Jestem pewien, że spodoba się Twoim gościom i będą zadowoleni. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Truskawki świeżo mrożone słodkie - 44 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g